• Gratis verzending vanaf 30 euro
  • Achteraf betalen met Klarna
  • 3-5 werkdagen levertijd
  • 0

Een groot of twee losse dekbedden? Wat is de beste keuze?

Een groot of twee losse dekbedden? Wat is de beste keuze?
Inspiratie

Een goede nachtrust is belangrijk voor onze gezondheid en ons welzijn. Het dekbed speelt hierin een belangrijke rol. Veel stellen staan voor de vraag: kiezen we voor één groot 2-persoonsdekbed of gaan we voor twee aparte 1-persoonsdekbedden? In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van beide opties, zodat je de beste beslissing kunt nemen die past bij jouw slaappatroon.

Voordelen van een groot dekbed

Een groot 2-persoonsdekbed kan bijdragen aan een knus en gezellig gevoel. Het idee dat je samen onder één dekbed ligt, zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarnaast is er geen sprake van een koude kloof tussen twee dekbedden. Visueel heeft een groot dekbed ook voordelen. Het zorgt voor een strakker en netter bed. Twee losse dekbedden kunnen rommelig ogen, vooral als deze niet netjes naast elkaar liggen. Ook het opmaken van het bed kan met één groot dekbed eenvoudiger zijn, omdat je slechts één dekbedovertrek nodig hebt.

Nadelen van een groot dekbed

Hoewel een groot dekbed knus kan zijn, kleven er ook nadelen aan. Een veelgehoorde klacht is dat één van de partners vaak het dekbed naar zich toe trekt. Waardoor de ander zonder dekbed komt te liggen. Dit kan vooral een probleem zijn voor mensen die licht slapen en hierdoor sneller wakker worden. Daarnaast kunnen mensen die rusteloos slapen het vervelend vinden dat ze het dekbed telkens opnieuw moeten recht leggen.

Een ander nadeel is dat niet iedereen dezelfde temperatuur voorkeur heeft tijdens het slapen. Waar de één het snel koud heeft, kan de ander het juist te warm krijgen onder hetzelfde dekbed.

Voordelen van twee losse dekbedden

Het gebruik van twee losse 1-persoonsdekbedden biedt meer individuele bewegingsvrijheid. Elk persoon kan het dekbed naar eigen wens positioneren, zonder dat de ander daar last van heeft. Dit betekent ook dat niemand het dekbed van de ander kan afpakken, wat ideaal is voor stellen waarbij één persoon de neiging heeft om meer dekbed naar zich toe te trekken.

Daarnaast kun je met twee losse dekbedden inspelen op persoonlijke voorkeuren wat betreft warmte. Als de ene partner het snel koud heeft, kan diegene kiezen voor een warmer en dikker dekbed, terwijl de ander juist een lichter dekbed kan gebruiken.

Nadelen van twee losse dekbedden

Een veelvoorkomend nadeel van twee losse dekbedden is dat het minder "gezellig" kan aanvoelen. Het feit dat er een scheiding is tussen beide dekbedden kan het idee van verbondenheid verminderen, wat sommige stellen als minder prettig ervaren. Vooral als je het fijn vindt om dicht bij elkaar te slapen.

Daarnaast kan de spleet die tussen de twee dekbedden ontstaat, vooral tijdens koude nachten, voor ongemak zorgen. Ook qua uiterlijk kunnen twee losse dekbedden rommelig ogen, vooral als ze niet netjes opgemaakt zijn. Dit kan voor sommige mensen een storende factor zijn.

Welke keuze past bij jou?

Of je kiest voor een groot 2-persoonsdekbed of voor twee losse 1-persoonsdekbedden, hangt volledig af van je persoonlijke voorkeuren en slaapgewoonten. Wat je ook kiest, het belangrijkste is dat je een dekbed hebt dat past bij jullie slaapbehoeften.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Een groot of twee losse dekbedden? Wat is de beste keuze?

    Een groot of twee losse dekbedden? Wat is de beste keuze?

  • Welk dekbedovertrek past bij jou? Katoen of katoen-satijn?

    Welk dekbedovertrek past bij jou? Katoen of katoen-satijn?

  • Wat is een flanellen dekbedovertrek en wat zijn de voordelen hiervan?

    Wat is een flanellen dekbedovertrek en wat zijn de voordelen hiervan?

  • Ontdek de zachte embrace van een zacht hoofdkussen!

    Ontdek de zachte embrace van een zacht hoofdkussen!

  • Cinderella’s heerlijke warme badlakens: luxe omarming na het bad

    Cinderella’s heerlijke warme badlakens: luxe omarming na het bad

  • Zo stijl je je slaapkamer met een roze bedsprei

    Zo stijl je je slaapkamer met een roze bedsprei

  • Verrijk je nachtrust met kleurrijke kussenslopen

    Verrijk je nachtrust met kleurrijke kussenslopen

  • Flanellen dekbedovertrekken: De ultieme keuze voor koude nachten

    Flanellen dekbedovertrekken: De ultieme keuze voor koude nachten

  • Duurzaamheid en comfort met polykatoen

    Duurzaamheid en comfort met polykatoen

  • Glans en zachtheid met katoen-satijn

    Glans en zachtheid met katoen-satijn

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen